Veranda op het zuiden

De biobased woning in het Groene Hart maakt kans op op de Nationale Houtbouwprijs 2023 van Het Houtblad! Ons ontwerp is één van de projecten geselecteerd door de jury in de categorie ‘Particuliere houtbouw’. Stem jij op ons voor de publieksprijs?

Uit deze voorselectie nomineert de jury een aantal projecten waaruit de uiteindelijke award-winnaars gekozen zullen worden. De bekendmaking van de winnaars is op 14 november tijdens de Houtdag 2023.

De woning

De Biobased woning in het Groene Hart is zodanig ontworpen dat zij binnen het landschap past, qua vorm, formaat en uitstraling. Het huis is een moderne vertaling van een boerderijwoning, met een strakke detaillering zonder tierelantijntjes. Het huis is op een biobased, dampopen manier gebouwd. Overal waar mogelijk is er gekozen voor ecologische bouwmaterialen, het huis is daarom bijna volledig uit hout en natuurlijke isolatiematerialen vervaardigd.

De woning is gericht op de zon en op het uitzicht ontworpen. Het huis is heel goed geïsoleerd met biobased isolatiematerialen en de gebouwschil heeft een hoog niveau luchtdichtheid. De ramen zijn gepositioneerde met zorg zodat er veel zonnewarmte opgevangen kan worden in de winter. Hierdoor is het in de koudere maanden van het jaar ook lekker warm in de woning, zonder dat de bewoners veel moeten stoken. De bouwkundige passiefhuis principes zorgen ervoor dat er minder installatiecapaciteit nodig is voor verwarming en koeling. Het is niet alleen goed voor je portemonnee maar vooral voor je gezondheid en een fijn binnenklimaat!

Stem jij op ons voor de publieksprijs?

Via de onderstaande knop “Stemmen”, kom je op direct bij het stemformulier voor de publieksprijs van de Nationale Houtbouwprijs 2023. Ben je benieuwd naar alle projecten in de voorselectie? Kijk dan op de website van het Houtblad.