Christiaan was onlangs aanwezig bij de Ketenbijeenkomst Building Balance. De bijeenkomst vond plaats op de Eemlandhoeve in Bunschoten-Spakenburg, waar het bijzondere natuurobservatorium wordt gebouwd.

Van land tot pand

Tijdens deze netwerkbijeenkomst kwamen professionals uit de bouw, landbouw en verwerkende industrie die met vezelteelt en biobased bouwen bezig zijn, samen. Het doel is om professionals te helpen bij het opzetten van productieketens van bouwmaterialen van eigen bodem, door contacten te leggen die in deze productieketens nodig zijn. Zodoende wordt er synergie gecreëerd en ontstaat er een win-win situatie voor landbouw, boeren, bouwers en het milieu.

Collega-architect Wout de Wit gaf een presentatie over Passief bouwen met biobased materialen: hoe dit de netcongestie-problematiek kan helpen voorkomen.

Bezoek natuurobservatorium

Een bezoek aan het natuurobservatorium van de Eemlandhoeve kon natuurlijk niet ontbreken. Christiaan leidde, samen met Jan-Willem van Engen en Jan Huijgen, de professionals rond en vertelde tijdens de rondleiding over dit biobased gebouw.

Het uitzicht vanuit de toren, links op de artist-impression uit 2022, rechts in het echt anno 2024.

Over Building Balance

Building Balance is een landelijk transitieprogramma met als doel het gebruik van bio-grondstoffen in de bouw versneld op te schalen. In Nederland gaan wij diverse vezelgewassen en reststromen verwerken tot gecertificeerde biobased bouwmaterialen voor de bouwsector. Dat levert een actieve bijdrage aan de landbouw- en grondstoffentransitie. En zo wordt met biobased bouwproducten van eigen bodem, CO2 vastgelegd én uitstoot vermeden.

NarrativA architecten is onderdeel van de zogenoemde ‘biobased expertpool’ bij Building Balance. Via Building Balance kunnen bedrijven ons inhuren voor een kort advies. Hiermee kan men biobased bouwen beter integreren in bedrijfsprocessen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!