Veranda op het zuiden

De woning is al enige maanden geleden opgeleverd. De opdrachtgevers wonen er nu al een paar maanden met veel plezier. Het huis is helemaal af, alleen aan de tuin moet nog het een en ander gebeuren. Dat gaat stap voor stap; de bestrating naar de weg, een diverse aanplant van bomen en heesters, en natuurlijk een grazige wijde voor de twee paarden. Wij gingen langs met fotograaf John Lewis Marshall om de woning vast te leggen. Een uitgebreide rapportage volgt nog, maar in deze blog delen we graag alvast een paar beelden met je.

In dit vogelperspectief is de structuur van het landschap en de vorm van het huis duidelijk te zien. Wij noemen het ‘de Volendamse muts’, dat verwijst naar de steile punt met aan weerszijde afgevlakte zijkanten.

Vanuit de tuin zie je mooi hoe de zon in de wintermaanden naar binnen schijnt. De overkapping zorgt er in de zomer voor dat de zon buiten het huis blijft, in tegenstelling tot in de winter. Hierdoor hoeft het huis in de winter minder verwarmd te worden, en blijft het in de zomer koeler.

Tegenover de oostgevel van de woning (op deze foto rechts), staan hoge bomen. In de zomer geven de bomen schaduw door hun bladeren. In de winter, als de bomen kaal zijn, komen de zonnestralen naar binnen voor veel natuurlijk licht en stralingswarmte.

Gebouwindeling

De woning is iets kleiner dan 600 m³ bruto inhoud (BI). Het oogt klein van buiten maar voelt heel ruim aan van binnen. Het bevat alles wat de bewoners wilde hebben en meer…

Op de begane grond vind je:

 1. Technische ruimte;
 2. Meter- en bezemkast;
 3. Hal;
 4. Gasten slaapkamer;
 5. Badkamer;
 6. Toilet;
 7. Bar;
 8. Keuken;
 9. Bijkeuken;
 10. Eethoek;
 11. Woonkamer met leemstuc;
 12. Werkkamer #1;
 13. Veranda met ruime overkapping;
 14. Schaduwdoek;
plattegrond tekening van de begane grond

Op de eerste verdieping vind je:

15. Overloop;
16. Werkkamer #2;
17. Berging achter knieschot;
18. Vide;
19. Badkamer;
20. Slaapkamer met grote inbouwkast.

In de komende weken zijn wij van plan dit bijzondere huis toe te voegen aan onze projectenpagina.

Op de hoogte blijven? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief.

plattegrond tekening van de eerste verdieping

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!