Komende maand start de bouw voor twee van onze projecten. In deze blog delen we graag de laatste updates.

 

Verbouwing rijtjeshuis uit 1900

Na een lang traject van het vinden van een geschikte aannemer en het doorlopen van de wachttijd bij dit aannemersbedrijf, is het dan eindelijk zover. Een rijtjeshuis uit 1900 in de Utrechtse binnenstad is aan de beurt om verbouwd en verduurzaamd te worden. Het ontwerp hebben wij al een tijd geleden gemaakt. Gemeente Utrecht en de welstandcommissie waren positief tijden de omgevingsvergunning. Nu zijn de opdrachtgevers bezig met het verhuizen van alle spullen zodat de timmermannen aan de slag kunnen.
Wij doen de bouwbegeleiding om ervoor te zorgen dat alles soepel en volgens plan verloopt. Heldere communicatie zorgt voor weinig verassingen, positieve bouwenergie en tevreden klanten, timmerlieden en architecten 😉

Voorgevel – bestaande situatie

Voorgevel – nieuwe situatie

Leusden naar de volgende fase

In Leusden is de gesplitste kavel verkocht. De fase van het technisch ontwerp is afgerond. Momenteel wordt de open begroting opgesteld door de aannemer en onderaannemers. Over een paar weken is het tijd om in de begroting te duiken en uit te spitten of alles er in zit zoals het is bedacht in het ontwerp, onze technische tekeningen, lijsten en details. Deze fase is best belangrijk en zorgt ervoor dat de overeenkomst met de aannemer klopt met de verwachtingen van onze klanten en past binnen het budget.
Wij werken voor het eerst met deze aannemer en zijn benieuwd naar de nauwkeurigheid en volledigheid van zijn rekenwerk. Wij zijn blij met het grote netwerk van aannemers die goede biobased kennis en kunde hebben. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Doorsnede woning Leusden

Start bouw in Woerdense Verlaat

Volgende maand start de bouw in Woerdense Verlaat. Ook bij dit project begeleiden wij de bouw. Tijdens de bouwbegeleiding bespreken wij alle open keuzes met de aannemer en opdrachtgevers. Gedurende de bouw moeten er nog bepaalde keuzes gemaakt worden, waarvan de gevolgen soms lastig te overzien zijn voor de (onder)aannemer of opdrachtgevers. We bespreken wat bouwtechnisch, esthetisch en qua budget de voor- en nadelen van de opties zijn. Daarnaast controleren we alle productietekeningen zoals de kozijnen, HSB wanden, daken, installatie enzovoort. Ook de constructeur houdt een oogje in het zeil. We voegen relevante informatie toe aan de tekeningen, wat voor minder problemen achteraf zorgt. Alles wat op papier al wordt opgelost, scheelt een hoop tegenslagen achteraf.
Niet alleen het eindproduct is beter door een goede bouwbegeleiding. Over het algemeen verloopt het traject en de communicatie een stuk beter. Hierdoor kunnen alle partijen later tevreden op het traject terugkijken.

Wij kijken ernaar uit om binnenkort de eerste foto’s te delen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau.

Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!