In deze blog delen we graag de laatste updates van onze bouwprojecten.

Nieuwbouw woning in Leusden

Binnenkort start de bouw van een nieuwe, vrijstaande woning in Leusden. Samen met de aannemer zijn we nog de puntjes op de i aan het zetten. Deze aannemer heeft al ervaring met houtbouw, maar nog niet met de biobased manier van bouwen. Hij verdiept zich nu in onze details en manier van bouwen, denk aan de speciale biobased wandopbouw en luchtdichting. Een traditionele aannemer die deze stap naar biobased willen maken, hier worden wij blij van!

Nieuwbouw woning in Leusden

Ben je zelf aannemer en wil je meer weten over biobased bouwen? Sta je open voor kwalatieve samenwerkingen en het uitvoeren van biobased projecten? Neem dan eens contact met ons op.

Natuurobservatorium

Het Natuurobservatorium in de Eemvallei is ingepakt voor de winterslaap. De eerste fase is afgerond. Het is nu wachten op nieuwe financiering, en dan kan het project door naar de volgende fase. Ben je benieuwd naar het verhaal achter dit bijzondere ontwerp? Lees hier het gesprek met de opdrachtgever.

Opgeleverd: passiefhuis Haarlem

De mooie, klimaatneutrale woning in Haarlem is opgeleverd! Gerrit (zelf aannemer) en Margaret hebben het huis zelf gebouwd, en wonen er inmiddels met veel plezier. Het is wel nog even wennen aan hun nieuwe huis en de nieuwe manier van leven in een passiefhuis. Qua installaties en comfort, worden nog de puntjes op de i gezet. Op de zonnige winterdagen komt er al mooi veel warmte naar binnen. Als er veel donkere en koude dagen achter elkaar zijn, is het tijd om een soep te koken of een lekkere appeltaart te bakken. De extra bijgestookte warmte wordt verspreidt door het hele huis via de ventilatie en de warmteterugwinning systeem. Dat noemen wij een win-win situatie, warm en lekker 😉

Vrijstaande woning Noordwijk: totaalrenovatie en levensloopbestendig

In Noordwijk zijn we begonnen aan het definitief ontwerp. De woning is mooi gesitueerd en in de loop der jaren vaker verbouwd. Echter zijn er veel relatief kleine onderdelen die nog verfijnd kunnen worden. Zo is de spouw ooit na-geïsoleerd maar zorgt deze voor vochtproblemen. Onder andere gaan wij zorgen voor weer een functionele spouw zonder isolatie, nieuw isolatie tegen de binnenblad waar het nodig is. Het huis heeft op dit moment geen ventilatiesysteem. Door beter isoleren en hogere luchtdichtheid is een nieuwe ventilatie en warmteterugwinning systeem en goed investering.

Totaalrenovatie Noordwijk

Andere belangrijke aanpassingen zijn op het gebied van het levensloopbestendig maken van de woning. Denk aan het aanpakken van de binnen- en buitentrappen en het drempelvrij maken van de verdiepingen. De carport constructie wordt aangepast voor een ruimere parkeerplaats: makkelijk inparkeren en genoeg ruimte rond de auto om zonder moeite in- en uitstappen. Daarnaast worden er voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van een lift in de woning. De lift zal waarschijnlijk niet direct gerealiseerd worden, maar in de tussentijd hebben de bewoners al profijt van een beter beloopbare trap.

Op de hoogte blijven van onze projecten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!